Біотин для здоров’я вашого волосся

Біотин для здоров'я вашого волосся фото

Стан волосся, шкіри та нігтів значною мірою залежить від дієти. Якщо людина вживає достатню кількість амінокислот, мікроелементів, вітамінів, проблем із зовнішністю можна уникнути. Та навпаки, стежити за раціоном, приймати певні препарати буде корисно і з профілактичною метою. Хороші результати дає біотин.

Речовина входить до складу ферментів, які регулюють вуглеводний, білковий, жировий обмін, є джерелом сірки для синтезу колагену. Біотин корисний для ЦНС, кишкової флори, стану волосся (тому його ще називають вітаміном краси). Для нормального засвоєння біотину потрібна достатня кількість магнію. Білки сирих курячих яєць, антибіотики, деякі консерванти, алкоголь, навпаки, знижують ефективність.

курс лікування біотином

Корисні властивості біотину

Користь біотину для волосся:

  • Активізує темпи росту волосся. Щоб не було проблем, організм має постійно отримувати біотин у достатній кількості.
  • Бере участь у метаболізмі макронутрієнтів, а також білків, жирів та вуглеводів.
  • Відповідає за красу та молодість шкіри, волосся та нігтів. Біотин – хороший засіб від сухості, лущення, червоних плям та себорейного дерматиту.

Біотин: особливості приймання

Показання до приймання біотина:

  • випадіння волосся;
  • ламкість нігтів;
  • запалення шкіри.

Також біотин корисний для зміцнення волосся, профілактики випадіння, лікування ламкості, сухості та січення. Речовина регулює всі процеси в організмі, позитивно впливає на самопочуття. Також вона покращує структуру волосся, нігтів, шкіри, вирішує проблеми з ламкістю, розшаруванням, допомагає при дрібних зморшках та сивині.

курс лікування випадання волосся

Волосся до та після приймання біотину

Один із ключових механізмів дії біотину полягає в його впливі на синтез кератину, який є основним структурним компонентом волосся. Кератин надає волоссю міцність, еластичність та структурну цілісність. Біотин допомагає забезпечити достатню кількість будівельних блоків для кератину, що поліпшує якість волосся та зміцнює його структуру.

Вплив біотину на волосся:

  • Зменшення ламкості: біотин допомагає зміцнити волосся, знижуючи його ламкість.
  • Стимуляція росту: біотин стимулює активність фолікулів волосся, сприяючи здоровому зростанню нових волосків.
  • Покращення текстури: біотин може покращити текстуру волосся, роблячи його більш м’яким і гладким.
  • Збереження здорового блиску: приймання біотину може надати вашому волоссю природний блиск та здоровий вигляд.
  • Запобігання випадінню волосся: біотин допомагає зміцнити корені.

Biotebal – новий препарат із біотином на сучасному ринку. Його створено у дозуванні 5 мг (добова норма), може давати результати вже після 4-х тижнів приймання (курс визначається за індивідуальними потребами). За необхідності, при виражених симптомах випадіння волосся, дозування на день може складати 10 мг біотину.

Норма біотину

Для покращення здоров’я волосся, запобігання випадінню, зміцнення коренів та відновлення структури рекомендовано приймати 5 мг біотину на добу. Якщо випадіння сильне, можна подвоїти дозування.

біотин у таблетках курс лікування

Висновки

Біотин – вітамін групи В (В7), він потрібен для здоров’я загалом, підтримки стану волосся, нігтів та шкіри. Приймати біотин рекомендовано разом із магнієм, можна доповнювати його іншими вітамінами групи В, а також С, D.

Новий препарат із біотином на українському ринку – «Біотебал». Він випускається в таблетованій формі та має зручне дозування: одна таблетка на день для зміцнення волосся зсередини та боротьби з інтенсивним випадінням через дефіцит біотину. Країна виробництва – Польща.

Література

  1. Batista M.C., Ferreira C.E.S., Faulhaber A.C.L. et al. Biotin interference in immunoassays mimicking subclinical Graves’ disease and hyperestrogenism: a case series. Clin Chem Lab Med. 2017; 55: e99-e103.
  2. Deepa P Patel, Shane M Swink, Leslie Castelo-Soccio, 2017 Apr 27, A Review of the Use of Biotin for Hair Loss –https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28879195/.
  3. Derrick Lonsdale. A Review of the Biochemistry, Metabolism and Clinical Benefits of Thiamin(e) and Its Derivatives //Evid Based Complement Alternat Med. – 2016. – Т. 3. – С. 49-59. URL: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1375232/.
  4. Gannavarapu S, Prasad C, DiRaimo J, et al: Biotinidase deficiency: spectrum of molecular, enzymatic and clinical information from newborn screening Ontario, Canada (2007-2014). Mol Genet Metab 2015;116:146-151.
  5. Health Benefits of Biotin //WebMD. URL: https://www.webmd.com/diet/health-benefits-biotin#1.
  6. Rethinking biotin therapy for hair, nail, and skin disorders. Lipner SR. J Am Acad Dermatol. 2018 Jun;78(6):1236-1238. doi: 10.1016/j.jaad.2018.02.018. Epub 2018 Feb 10.

Замовити
Інші статті
Назад
Вперед
як зупинити випадання волосся у літньому віці у жінок
У якому віці починається випадання волосся і як із цим боротися?
В нормі випадання волосся у ранньому віці складає до 100 одиниць на день. Це нормальний фізіологічний процес, пов'язаний із життєвим циклом локонів, який ділиться на три фази...
Читати більше
Сезонні зміни та волосся: як адаптувати догляд залежно від пори року
Розкішне волосся — це результат правильного догляду. Кожна жінка має свій ритуал і доглядові засоби, підібрані з особливою ретельністю.
Читати більше
навесні почало сильно випадати волосся що робити
Причини сильного випадіння волосся
Випадіння волосся провокують різні фактори – зазвичай це стрес, хронічні захворювання, незбалансований раціон харчування, дефіцит вітамінів, сухе повітря тощо. Якщо проблема вже є, вживайте відповідні заходи.
Читати більше
випадіння волосся при клімаксі як лікувати
Випадання волосся у жінок під час клімаксу: причини та методи лікування
Випадання волосся при клімаксі — досить поширена проблема жінок. У цей період жіночий організм зазнає цілої низки змін, які впливають на фізичний та психоемоційний стан.
Читати більше
дефіцит вітаміну волосся
Чи впливає дефіцит вітамінів на сезонне випадання волосся у жінок?
Випадання волосся — досить поширене явище, з яким не з чуток знайомі і чоловіки, і жінки. Втрата волосся — це природний фізіологічний процес: спостерігати волоски, що випали, на гребінці...
Читати більше
як вирівняти волосся без шкоди
Чому використання гарячих інструментів може призвести до випадання волосся і як цього уникнути
Випадання волосся – це природний фізіологічний процес. У середньому щодня ми можемо втратити 80-100 одиниць і це визнано нормою.
Читати більше